jQuery(document).ready(function(){ jQuery(\".et-social-icon a\").attr(\'target\', \'_blank\'); });

RUTES PER GRUPS I GRUPS D'EMPRESES

 

Visita dels “Americanos” a Sitges

A finals del s XVIII, l’obertura del lliure comerç declarat pel Rey Carles III va fer que milers de joves del Garraf marxessin cap a Filipines, Cuba i Puerto Rico les anomenades colònies espanyoles, amb el somni de fer fortuna.

Els que aconseguiren tirar endavant amb èxit la seva aventura, engegaren els seus propis negocis i alguns, arribaren a crear autèntics imperis. Quan esclatar la guerra a Cuba, el retorn dels que van assolir èxit en l’aventura d’ultramar, els anomenats americanos, formaren la nova burgesia sitgetana, embelliren la vila amb les seves ostentoses cases, i li donaren una empenta de prosperitat convertint-la en una vil·la moderna, oberta al futur i deixant la seva petjada per tot arreu.

A Sitges tenim unes seixanta cases d’americanos ubicades en diferents barris de Sitges, un d’ells és l’eixample: on es troben la majoria de les cases modernistes i l’altre els carrers que baixen fins a la platja on trobem les cases neoclàssiques.
Al llarg del recorregut anirem parant en algunes d’aquestes cases per contemplar-les i explicar la història del seus propietaris. Casa Manuel Planes, la Casa Villa Avelina, Casa Sebastià Sans… serien alguns exemples.
Vides interessants i plenes d’anècdotes d’aquests americanos que anirem descobrint al llarg del recorregut.

Durada: La visita té una durada aproximada de 2 hores.
Grups mínims de 6 persones/máxim 25/30 per guía

– Opcional cata de Malvasia de Sitges (vi dolç)
– Totes les nostres rutes es poden fer personalitzades (contacta’ns per a més informació)

Contacta'ns per organitzar la teva visita