jQuery(document).ready(function(){ jQuery(\".et-social-icon a\").attr(\'target\', \'_blank\'); });

RUTES PER ESCOLES

 

Ruta literària, Rusiñol i Maragall

Es tracte d’ un recorregut pels principals escenaris del Modernisme a Sitges que Rusiñol i Maragall compartiren entre 1893 i 1898, en el que es combina l’explicació
sobre els llocs i esdeveniments que van tenir lloc a Sitges i la lectura de texts literaris i poètics d’ambdós escriptors.
La ruta s’ inicia a la plaça de l’estació de tren, que es el medi de transport amb el que viatjaven Rusiñol i Maragall i els que participaren en les Festes Modernistes. La primera parada va ser al Casino Prado, on es va celebrar la segona (1893) i la quarta Festa Modernista (1894). Llegirem varis texts de l’època. Es segueix pel carrer Jesús, on llegirem diferents poemes de Joan Maragall, arribem al Carrer Ángel Vidal, on trobarem el Pati Blau, que inspirà el cicle pictòric, la narració i l’obra teatral amb el mateix nom que va fer Rusiñol i anirem fins la platja Sant Sebastià on trobem el monument a Rusiñol.
Ens aproparem al Cau Ferrat, on es va celebrar la Tercera Festa Modernista (1894) en la que Maragall va ser guardonat en el Certamen literari per les seves Estrofes Decadentistes, llegirem el seu poema. Davant del museu també es llegeixen diferents fragments d’articles que fan referència a les diferents festes modernistes i a la malaltia de col·leccionar objectes vells segons explica Rusiñol.
Tots els texts els portem nosaltres i els alumnes els llegeixen. Si l’ escola vol pot portar també alguns textes o poemes i llegir-los .

Durada: la visita dura 1,30h aprox.
Idioma: català

-Totes les nostres rutes es poden personalitzar segons vulgui el grup (contacta’ns per a més informació)

Contacta'ns per organitzar la teva visita