jQuery(document).ready(function(){ jQuery(\".et-social-icon a\").attr(\'target\', \'_blank\'); });

RUTES PER ESCOLES

Rutes de Natura

L’ objectiu d’aquestes visites és donar a conèixer l’entorn natural a través de la història i sensibilitzar als alumnes en el respecte al medi ambient, a l’adopció de hàbits saludables i sostenibles i conscienciar als alumnes sobre la importància de protegir el medi natural ja que es font de riquesa. Son rutes d’observació en las que veurem com ha canviat el paisatge, l’ adaptació de la flora al seu entorn i de la fauna autòctona del Garraf y Penedès.

Les visites son totes a l ‘aire lliure, tenen una duració de 2/3 hores depèn de la visita.
Cada monitor portarà un màxim de 25 alumnes i el grup haurà d’anar acompanyat d’un professor o responsable del grup.

– Va dirigida a tots els nivells des de primer de primària fins la ESO adaptant el discurs de la visita segons el cicle escolar.
– Per realitzar aquestes visites es necessita bus, els guies es trobaran amb el grup al lloc d’inici de la visita.
– Totes les nostres rutes es poden personalitzar (contacta’ns per a més informació)

Rutes per Elegir

Conjunt Monumental d’Olèrdola
Visita al conjunt Monumental d’ Olèrdola on explicarem l’ ocupació humana des de la prehistòria, ibers i romans.
Dintre del conjunt monumental d’ Olèrdola podrem veure la muralla ibera i romana, una rèplica de les coves ocupades per humans que hi havia als penya-segats, podrem veure el Museu, la maqueta de tot el recinte i visitarem les restes d’una antiga tintoreria, una pedrera romana, les restes de cases, una impressionant cisterna, part de la antiga torre de vigilància, l’església del segle XII dedicada a Sant Miquel amb les tombes antropomorfes ubicades al voltant de la mateixa església.
Fora del recinte també hi ha una antiga necròpolis que es pot visitar i explicarem la flora i la fauna autòctones de la zona.

Duració: La visita té una duració un cop a Olèrdola de 2hores aprox.

Des de Castellet fins a Cubelles: El riu Foix
Per observar el punt on neix el riu Foix haurem d’anar a Castellet, un dels pobles de l’edat mitjana més bonics del Penedès. La primera parada serà esmorzant a la plaça del poble, després pujarem fins el castell, visitable el cap de setmana, i arribarem fins el punt més alt on està situada l’església medieval del s. XII per començar allà l’observació del paisate. Des de aquí veurem el punt on neix el riu Foix , el seu recorregut de 46 km de llarg, veurem el pantà, explicarem la seva història i construcció i arribarem fins a la desembocadura a Cubelles, on s’ està fent un projecte de restauració del paisatge, podrem observar algunes aus que depèn de l’estació de l’any van canviant les especies que se poden trobar.

Duració: 3 hores.

Paisatge de costa: costes i penya-segats
La costa és una franja a cavall entre el mar i la terra, la influència d’aquests dos ambients provoquen un elevat grau de fragilitat y modificació del paisatge.

Aquesta visita és un recorregut des del Passeig Marítim de Sitges, on es va construir una de les primeres ciutats jardí de Catalunya, “Ciutat de repòs de Barcelona” fins una de les coves més grans del litoral de Sitges”l’Avenc del Gegant”

Una ruta pel litoral per la zona de la serra de “ Els Colls Miaralpeix”, per observar com ha canviat el paisatge degut a la mà de l’home, observació de les platges i espigons. Observarem com els essers vius s’adapten als factors ambientals variables i busquen els llocs més idonis i favorables per instal·lar-se. Pujarem la serra fins arribar als penya-segats i la cova del Gegant on es troba un jaciment arqueològic del Paleolític on s’han trobat restes humanes Neandertals,restes d’animals i eines de Silex.

 

Durada 3 hores.

Contacta'ns per organitzar la teva visita