jQuery(document).ready(function(){ jQuery(\".et-social-icon a\").attr(\'target\', \'_blank\'); });

Organitzador

Rosa Julià
Phone
+34 619 793 199
Email
info@agisitges.com

Localització

Cementiri de Sitges
Av. Balmins, 35, 08870 Sitges, Barcelona, España
Categories
QR Code

Date

27 oct. 2018

Time

11:00

Preu. Precio, Price

Gratuït

Ruta de les ànimes: Cementiri de Sitges

L’antic cementiri de Sitges estava ubicat, davant de l’església Parroquial de Sitges, amb el canvi de segle el 1814, fou traslladat, a les afores de Sitges, avui torna està dins el nucli urbà.
És un passeig pel Sitges més íntim: un recorregut per l’antic cementiri de Sant Sebastià, de planta claustral amb capella i murs perimetrals elevats.
Els jardins del cementiri estan pensats per despertar una sèrie de sentiments als visitants. Per això existeixen una sèrie de normes determinades o indicacions per que el jardí funerari tingui un sentit, perquè tan arquitectura com a paisatge parlin i transmetin diferents sensacions.

El cementiri de Sitges té una gran riquesa patrimonial de diverses èpoques, la història del cementiri està relacionada amb la història dels “americanos“, aquests van ser els primers en gaudir d’una sepultura monumental. En el cementiri es pot observar, per tant, un bon exemple de l’escultura monumental funerària de finals del segle XIX i principis del segle XX, de gran rellevància.
Destaquen obres dels escultors Josep Llimona, Frederic Marés, Manuel Fuxà, Agapit Vallmitjana, Alejandro Mariotti, Josep Reynés, Joan Rebull o Pere Jou, que comparteixen protagonisme amb arquitectes de gran renom, formant aquest conjunt artístic, on foren enterrats tant els “americanos” com els artistes i els personatges il·lustres de la vil·la.